Voordelige verzending Snel geleverd Klanten geven ons een 8.7 085 303 48 52

A1309 accu 17 inch MacBook Pro A1297 (Extra vermogen)

Geschikt voor: MacBook Pro 17 inch juli 2009 - medio 2010
Vermogen: 14400 mAh

Niet op voorraad

€ 74,95
Deze A1309 accu van het merk Mayerinc staat garant voor extra lang gebruiksplezier. Dit is te danken aan de hoge capaciteit en kwaliteit energiecellen. Hierdoor kunt u weer urenlang zonder oplader van uw Apple MacBook Pro genieten. Deze A1309 accu is geschikt voor de 17 inch Apple MacBook Pro met typenummer A1297, geproduceerd van begin 2009, medio 2009 en medio 2010. Inclusief gratis schroevendraaiers. Voor 23.59u besteld, morgen bezorgd.

Optioneel meebestellen

Mayerinc

Voor 16:00u besteld
morgen bezorgd

Achteraf betalen
Eerst zien, dan betalen via Klarna

Verkeerde levering of defect?
Wij helpen u direct, zonder gedoe

Makkelijk retourneren
Toch niet naar wens? Geen probleem

Omschrijving

Extra informatie

Merk Mayerinc
Geschikt voor deze modellen MacBook Pro 17 inch juli 2009 - medio 2010
Gereedschap? Gratis schroevendraaiers meegeleverd
Apple accu nummer A1309
Ampere Accu (mAh) 14400 mAh
Wattage Accu (Wh) 103 Wh
Voltage Accu (V) 7.4V
Energiecel Klasse A
Kleur van de accu Nee
Geschikt voor deze modellen A1297
Apple parts nummer MC024*/A MC226*/A MC026*/A

Bekijk alle specifcaties

Urenlang zorgeloos en draadloos werken op uw 17 inch Apple MacBook Pro (A1297)? Bestel dan deze A1309 accu met maar liefst 14400 mAh aan vermogen. Wilt u zelf uw A1309 accu vervangen? Lees dan onze handleiding voor het zelf vervangen van deze A1309 accu, deze vindt u onderaan op deze productpagina. Deze MacBook Pro A1309 accu wordt geleverd met gratis schroevendraaiers. Vandaag deze A1309 accu besteld, is morgen bezorgd.

Welke accu voor 17-inch MacBook Pro?

 • Typenummer: Kijk onderop uw MacBook Pro
 • Bouwjaar: Klik op het Apple icoontje icoontje linksboven in uw scherm - klik op Over deze Mac.

A1309 accu de juiste voor uw MacBook Pro Deze A1309 accu is geschikt voor de 17-inch MacBook Pro van begin 2009 tot medio 2010
A1383 accu bestellen Uw A1297 MacBook Pro nieuwer? Bestel dan de A1383 accu.

MacBook Pro modellen

 • Apple MacBook Pro 17 inch A1297 - medio 2010
 • Apple MacBook Pro 17 inch A1297 - medio 2009
 • Apple MacBook Pro 17 inch A1297 - begin 2009

A1309 accu specificaties

 • Merk: Mayerinc
 • Voltage: 7,4 V
 • Capaciteit: 14400 mAh (voor extra lang gebruiksplezier)
 • Wattage: 103 Wh

Waarom deze MacBook Pro A1309 accu bestellen?

 • Mayerinc - hoge kwaliteit energiecellen
 • Voor 23.59u besteld is morgen in huis
 • Hoge capaciteit (14400 mAh - voor extra lang werken)
 • Geleverd met gratis A1309 schroevendraaier set

Mayerinc en kwaliteit

De gedachte is vaak; een accu is maar een accu. En zodra deze aan vervanging toe is, dan wordt er bij de aanschaf doorgaans uitsluitend gekeken naar verschil in prijs. Deze A1309 accu is geproduceerd door het merk Mayerinc. Een Mayerinc accu onderscheidt zich op 2 factoren ten opzichte van de veelal merkloze/ after-market MacBook accu's. Allereerst bevat een Mayerinc A1309 accu energiecellen van hoge A-grade kwaliteit. Hierdoor kan een Mayerinc accu tot wel 1,000 laadcycles mee voordat deze aan vervanging toe is. De voordelen van een Mayerinc accu merkt u niet alleen op de lange termijn; de hoge capaciteit zorgt voor eindeloos gebruiksplezier. Door zijn ongekend hoge uithoudingsvermogen kunt u met deze A1309 accu urenlang zonder oplader van uw MacBook Pro genieten. Dit komt de gebruikerservaring van de veeleisende MacBook Pro gebruiker ten goede. Kiest u voor kwaliteit? Dan komt u bij een Mayerinc accu uit. Lees de onderzoek- en testrapporten op www.mayerinc.nl.

Keurmerken van deze Mayerinc A1309 accu

Keurmerken

Hoe vervang ik zelf een MacBook Pro A1309 accu?

De A1309 accu/ batterij is eenvoudig zelf te vervangen dankzij de gratis meegeleverde schroevendraaier set. Volg hiervoor onderstaande stappen.

1. Zet de MacBook Pro helemaal uit en zorg ervoor dat de oplader niet meer aangesloten is.
2. Draai de MacBook Pro om. De A1309 accu bevindt zich achter de rondom dichtgeschroefde bodemplaat.
3. Draai alle schroefjes los en onthoud waar de schroefjes zaten, door ze op volgorde weg te leggen.
4. Verwijder nu de bodemplaat. U ziet de A1309 accu nu zitten. Controleer of er ook het A-nummer "A1309" op uw oude accu staat.
5. De A1309 accu zit vast met 3 schroefjes. Gebruik de juiste schroevendraaier om deze los te draaien.
6. De A1309 zit nu alleen nog vast met een plugje/ stekkertje. Haal deze voorzichtig los.
7. U kunt nu de A1309 accu eruit halen en de nieuwe Mayerinc A1309 accu terug plaatsen.
8. Sluit het plugje aan. Draai alle schroeven op dezelfde wijze weer vast.
9. Plaats de bodemplaat terug en zet deze vast met de bijbehorende schroefjes.
10. Start de MacBook Pro op. Als er geen foutmeldingen zijn, dan bent u klaar.

In geval van foutmeldingen of onjuiste werking

Na het vervangen van de A1309 accu kan het zijn dat de A1309 accu zich nog moet stabiliseren in de MacBook Pro. Hierdoor kunnen onjuiste waarden worden afgegeven aan de MacBook Pro. U kunt wachten tot de MacBook Pro uit zichzelf de juiste waarden weer afgeeft. Maar u kunt ook een PRAM reset uitvoeren. Doe dit op de volgende manier.

Pram reset - Start de Macbook Pro opnieuw op, zodra u de gong hoort drukt u gelijktijdig cmd+alt+p+r in en houd deze ingedrukt totdat de computer 2x opnieuw is gestart, daarna los laten en door laten starten (zorg er tevens voordat de A1309 accu in de computer zit).

Troubleshooter - Ervaart u nog steeds problemen? Controleer of de juiste accu in de MacBook Pro zit. Heeft u een 17-inch MacBook Pro van begin 2009 tot medio 2010? Is de accu goed aangesloten/ zit het stekkertje goed vast en is er geen speling? Bij aanhoudende problemen neem even contact met ons op. Wij hebben voor elk probleem een oplossing.

Gebruik en onderhoud

Hoe kan ik mijn MacBook Pro A1309 accu het beste gebruiken (opladen)?
MacBook-Adapter.nl levert kwalitatief hoogwaardige Lithium-ion accu-batterijen. Het voordeel van een MacBook Lithium-ion accu-batterij is dat deze in tegenstelling tot de achterhaalde Ni-cad MacBook accu-batterijen op elk moment opgeladen kunnen worden. Geavanceerde chips communiceren met uw MacBook Pro hoe vol deze is. Zodoende zal de MacBook nooit plotseling uit kunnen vallen als gevolg van een lege accu. Met deze MacBook Pro A1309 accu loopt u dus nooit het risico om niet opgeslagen werk te verliezen.

Hoe kan ik de levensduur van mijn MacBook Pro A1309 accu vergroten?

Gebruik een adapter-oplader van hoge kwaliteit
Het is belangrijk om een goede adapter te gebruiken voor uw MacBook. Aftermarket adapter/ opladers kunnen de prestaties van uw MacBook Pro A1309 accu doen afnemen maar sterker nog: schade toebrengen aan uw MacBook accu-batterij. Op MacBook-Adapter.nl kunt u eenvoudig de bijbehorende MacBook adapter voor uw MacBook Pro A1309 accu meebestellen. Deze MacBook Pro gebruikt de MagSafe 85 wat oplader. Geef bovenaan bij opties aan dat u deze wilt meebestellen.

Batterij percentage:
Om de levensduur van deze MacBook Pro A1309 accu/ batterij te verhogen is het aan te raden de Macbook accu/ batterij niet lang in een lage energiestand (<20%) te laten. Een MacBook accu-batterij kan het beste regelmatig gebruikt worden. Opladen afwisselen met leegladen (door de MacBook te gebruiken zonder netstroom) is bevorderlijk voor de levensduur van uw MacBook Pro A1309 accu op lange termijn.

Ik berg mijn MacBook Pro vaak voor langere tijd op zonder dat ik deze intensief gebruik. Wat kan ik in dat geval het beste doen met de accu?
Mocht u uw MacBook Pro voor een langere aaneengesloten periode niet gebruiken dan is het verstandig uw MacBook Pro A1309 accu niet helemaal vol te laten op 100%. In dit geval kunt u het beste uw MacBook Pro accu voor ongeveer 50% vol laten.

Slijt mijn MacBook accu-batterij ook? Zo ja, kan ik dit tegengaan?
Iedere MacBook Pro accu is aan slijtage onderhevig. Om de slijtage zoveel mogelijk te beperken kan het helpen om de temperatuur van uw MacBook Pro niet te hoog te laten oplopen. Een hoge bedrijfstemperatuur kan schadelijk zijn voor uw MacBook Pro A1309 accu-batterij en MacBook zelf. Een van de meest belangrijke oorzaken:

Stoffige werkomgeving
Zorg ervoor dat de MacBook in een stofvrije omgeving gebruikt wordt. Probeer uw MacBook ook zoveel mogelijk schoon te houden. Met name bij de plaatsen waar de MacBook zijn koeling krijgt (aan de onderzijde van het MacBook beeldscherm).

Vermijd hitte
Laat de MacBook bijvoorbeeld ook niet onnodig in de brandende zon staan of laat uw MacBook Pro niet in een warme auto liggen.

Overbelaste CPU
Een hoge CPU waarde van uw MacBook heeft nadelige gevolgen voor de temperatuur van uw MacBook en daarmee dus ook de temperatuur van uw MacBook Pro A1309 accu-batterij. Blaast de ventilator van uw MacBook bijvoorbeeld constant en bent u geen bijzondere taken aan het verrichten of zware programma's aan het draaien op uw MacBook? Het kan goed zijn dat er een programma op de achtergrond zorgt voor een hoge CPU waarde zonder dat u dat door heeft. Gelukkig is dit makkelijk te controleren door het volgende te doen:

1. Ga rechts boven op uw MacBook (niet op MacBook-Adapter.nl) naar de zoekfunctie en zoek naar: Activiteitenweergave.
2. U krijgt een overzicht van alle programma's die momenteel op uw MacBook draaien.
3. Kijk naar de kolom CPU en zoek naar hoge CPU waarden van programma's die u momenteel niet gebruikt.
4. Sluit deze programma's af en u zult zien dat uw MacBook het minder zwaar krijgt.

Door bovenstaande punten door te nemen zorgt u ervoor dat de temperatuur van uw MacBook en dus ook uw MacBook Pro A1309 accu niet onnodig hoog oploopt.

Vragen over deze A1309 accu?

Onze kennis en ervaring op het gebied van MacBook onderdelen delen wij graag met u. Mocht u met aanvullende vragen zitten, neem dan gerust even contact op met onze klantenservice.

FAQ