Tot 23:59u Same Day Delivery Klanten geven ons een 9! 050 230 94 89

Controleer MacBook adapter connector of poort

Controleer de Magsafe connector
Laadt uw MacBook adapter soms wel of soms niet op? Controleer op externe of interne kabel kabelbreuken. Een andere mogelijke oorzaak voor het niet opladen van de adapter kan in de Magsafe connector zitten. De connector pinnetjes van de magsafe connector kunnen namelijk vastzitten. Hieronder ziet u een voorbeeld van een connector waarbij de 2 buitenste pinnetjes  naar beneden zitten.

Pinnetjes connector zitten vast MagSafe oplader

Hierdoor maakt de magsafe connector geen contact met de MacBook connector poort, en wordt hierdoor niet voorzien van stroom. De lampjes op de connector kunnen hierdoor ook niet branden.

De pinnetjes van de connector kunnen door vuil vast blijven zitten. Haal de MacBook adapter uit het stopcontact en probeer voorzichtig met uw vinger de connector pinnetjes zijdelings te bewegen. De pinnetjes zouden weer omhoog moeten komen. Stop de stekker van de MacBook adapter weer in het stopcontact en sluit de connector aan op de MacBook. De lampjes op de connector moeten nu weer branden.

Controleer ook rechtsboven op uw MacBook scherm of de MacBook accu weer wordt opgeladen. Het led indicatie lichtje op de connector zou ook weer oranje of groen moeten branden, afhankelijk van hoe vol uw accu is.

Groen led lampje opladen macbook adapter

Laadstatus macbook adapter


Controleer de Magsafe connector poort op uw MacBook
Als uw MacBook niet meer oplaadt en de MacBook adapter werkt wel gewoon naar behoren (deze laadt bijvoorbeeld een andere MacBook wel gewoon op), dan kan een vervuilde connector poort of vervuilde connector de boosdoener zijn.
Een vervuilde connectorpoort zorgt ervoor dat er geen stroom van de MacBook adapter naar de MacBook gaat. De pinnetjes van de connector maken dan geen contact met de connector poort.

Voorbeeld van een vervuilde connector poort:

Vervuilde connector poort

Maak uw connectpoort op de MacBook voorzichtig (!) schoon:

Om uw MacBook connectorpoort schoon te maken, dient u voorzichtig te werk te gaan. Gebruik NOOIT water voor het schoonmaken van de connector poort!

  1. Ontkoppel eerst de MacBook adapter van de MacBook.
  2. Sluit uw MacBook helemaal af en wacht 5 minuten.
  3. Gebruik een droge tandenborstel om het stof te verwijderen
  4. Sluit uw MacBook adapter aan en controleer of de MacBook wordt opgeladen.

Software update
Een software update kan tevens helpen voor betere communicatie tussen MacBook en MacBook adapter. 

  • Klik op het Apple menu ()
  • Klik op Over deze Mac, vervolgens klikt u op de button: Software-update. 
  • Kijk of er nog software-updates beschikbaar zijn en voer deze uit.

Als uw MacBook nog steeds niet wil opladen dan is vermoedelijk uw MacBook adapter defect, u kunt in dat geval het beste een nieuwe MacBook adapter bestellen.