Voordelige verzending Snel geleverd Klanten geven ons een 8.7 085 303 48 52

How to MacBook accu-batterij vervangen

Hoe vervang ik zelf mijn MacBook accu-batterij?

Als u merkt dat uw MacBook accu-batterij minder lang meegaat of kapot is wordt het tijd om uw huidige MacBook accu-batterij te vervangen. Accu’s zijn slijtage producten en gaan afhankelijk van de intensiteit van het gebruik een beperkte periode mee. Een MacBook accu-batterij vervangen klinkt ingewikkelder dan het is en dit kunt u in vele gevallen gewoon zelf doen.

De accu-batterij van de MacBook is te bereiken via de onderzijde van de laptop. Het verschilt per MacBook hoe u dit moet doen. Er is hier onderscheid te maken tussen twee verschillende MacBooks;

Type 1: MacBook met ‘accu-klep’

Een MacBook accu vervangen met accu klep

Het spreekt voor zich dat bij MacBooks met een accu-klep het vervangen van een accu minder ingrijpend is. Zo heeft de aluminium MacBook 13 inch met typenummer A1278 bijvoorbeeld zo’n accu-klep. De klep is eenvoudig te verwijderen door een clip in te duwen. De MacBook accu wordt dan direct zichtbaar en wanneer de MacBook uitstaat kan de accu er eenvoudig uitgeklikt te worden. Er hoeven geen schroeven los gedraaid te worden.

Deze veelal oudere type MacBooks zijn zodoende ideaal voor onderweg. Zodoende koopt u een tweede accu en gebruik je deze als reserve accu als je onderweg wilt werken. Heb je een MacBook met een accu-klep?

PDF installatie handleidingen

Voor MacBook met externe accu (los uitklikbaar).

Type 2: MacBooks met dichte onderzijde

Een MacBook accu vervangen met dichte onderzijde

MacBooks met een dichtgeschroefde bodemplaat laten zich iets lastiger lenen voor het vervangen van een MacBook accu-batterij. MacBook-Adapter.nl heeft op de pagina: Hoe vervang ik een MacBook accu-batterij met dichte onderzijde pagina een uitgebreide HOW-TO met afbeeldingen uitgewerkt. Op deze pagina wordt de accu-batterij van een witte MacBook Unibody A1342 vervangen.

Ga direct naar deze HOW-TO

PDF installatie handleidingen

Voor de MacBooks met een interne accu (dichte onderzijde).

Do’s and Don’ts en levensduur MacBook accu-batterijen

Ga naar de pagina FAQ MacBook accu-batterijen om meer over de werking van MacBook accu’s te weten te komen. Hier wordt ondere andere beschreven hoe u de levensduur kunt verlengen en wat u vooral wel en niet moet doen voor het optimale behoud van de MacBook accu levensduur.

Klantenservice

Mocht u desondanks deze uitgebreide uitleg toch nog vragen hebben over onze MacBook accu-batterijen, neem dan gerust even contact op met onze klantenservice, zij helpen u graag verder.