Voordelige verzending Snel geleverd Klanten geven ons een 8.7 085 303 48 52

Troubleshooting

MacBook adapter-oplader kapot? Lees op deze pagina de veel voorkomende problemen (symptomen) en de bijbehorende oplossingen voor de magsafe adapter-oplader van uw MacBook Pro of MacBook Air.

Problemen

De MacBook adapter-oplader laadt niet meer op;

  1. Het ledlampje van de connector brandt niet wanneer deze is aangesloten op de MacBook.
  2. De MacBook adapter-oplader laadt soms wel en soms niet op (met tussenpozen)
  3. De MacBook adapter-oplader connector afdekkapje zit niet meer aan de magnetische connector vast
  4. Er bevindt zich vuil in de connector van de MacBook adapter-oplader
  5. Bij het aansluiten van de MacBook adapter-oplader is er een vonk zichtbaar
  6. De magsafe connector laat een zichtbaar defecte pin zien of het lijkt alsof er een pin ontbreekt.

Oplossingen op meest voorkomende problemen MacBook adapter-opladers

Volg onderstaande stappen om tot de oplossing van uw probleem te komen.

Wanneer u een vonk ontdekt

Wanneer u de MacBook adapter-oplader in het stopcontact stopt, ziet u een vonk. Maakt u zich geen zorgen dit is vrij normaal en kan voorkomen wanneer u de stekker van een willekeurig elektrisch apparaat in het stopcontact stopt. Echter als de vonk van een ander onderdeel dan de stekker pinnen komt dan is wel iets mis met uw MacBook adapter-oplader. Neem in dat geval contact op.

Werkt het stopcontact?

Wees er zeker van dat het stopcontact wel werkt, sluit zo nodig een ander elektrisch apparaat aan te testen of er spanning op uw stopcontact staat.

Heeft u de juiste wattage adapter?

Het is belangrijk dat u de juiste wattage adapter voor uw MacBook gebruikt. Het is mogelijk om een hogere wattage MacBook adapter-oplader aan te sluiten op uw MacBook dan deze vereist, dit geeft geen problemen. Andersom wel; u kunt niet een lagere capaiteits oplader (met minder wattage dan vereist) aansluiten op uw MacBook. Dit zal resulteren in een te hete adapter-oplader. Deze adapter-oplader zal het naar verloop van tijd begeven. Lees hier meer over de werking van de MacBook adapter-opladers.

Herken het "line noise" probleem

In het geval uw oplader het niet doet haal dan de stekker uit het stopcontact en laat deze er 60 seconden uit. Stop vervolgens de adapter weer in het stopcontact. In het geval de adapter het nu wel weer (even) doet na de deze rust periode heeft u vermoedelijk het zogeheten "line noise" probleem met uw stopcontact. Uw MacBook adapter is uit veiligheid uitgeschakeld omdat uw stopcontact een onstabiel aanbod aan electriciteit aan de adapter afgeeft. Deze "line noice" storing kan voorkomen doordat er andere zware apparaten zoals een koelkast, diepvries, halogeen lampen met zware adapters of andere computer aparatuur is aangesloten op dezelfde elektriciteits bron. Probeer in dat geval de MacBook adapter aan te sluiten op een ander stopcontact.

Gebruik de adapter in een geventileerde omgeving

De MacBook adapter kan warm worden bij normaal gebruik. Gebruik daarom de MacBook adapter alleen in een geventileerde omgeving omdat anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Zorg er ook voor dat de MacBook adapter-oplader niet bedekt is door papieren, dekens of ander materiaal. Dit kan ertoe leiden dat de MacBook adapter-oplader heet wordt en zichzelf uitgeschakeld.

Is uw MacBook accu kapot?

Wanneer u denk dat uw MacBook adapter-oplader kapot is omdat deze uw MacBook niet meer oplaad kan het zijn dat niet uw adapter kapot is maar uw MacBook accu-batterij. Wanneer uw batterij kapot is zal de adapter-oplader uw MacBook ook niet meer kunnen opladen. U kunt de volgende test uitvoeren:

1. Haal de stekker uit het stopcontact
2. Sluit uw MacBook helemaal af en wacht 10 minuten
3. Haal de accu uit uw MacBook
4. Sluit de MacBook adapter-oplader aan
5. Start uw MacBook op door op de power knop te drukken

In het geval uw MacBook het nu weer gewoon doet is niet uw MacBook adapter-oplader kapot maar uw MacBook accu-batterij. Koop in dat geval een nieuwe MacBook accu-batterij.

Staat uw oplossing van uw probleem met uw MacBook adapter-oplader er niet bij? Geen nood, onze medewerkers helpen u graag verder. Neem daarom gerust even contact met ons op.