Voordelige verzending Snel geleverd Klanten geven ons een 8.7 085 303 48 52

Veelgestelde vragen MacBook accu's

FAQ MacBook accu's

Deze FAQ MacBook accu-batterij pagina geeft belangrijke informatie over MacBook accu-batterijen. Op deze pagina delen wij onze kennis op het gebied van MacBook accu's. Zo zullen wij aan de hand van veelgestelde vragen antwoord geven op de meest voorkomende vragen over MacBook accu-batterijen. Hier laten we zien hoe een MacBook accu-batterij werkt en hoe u een MacBook accu-batterij het beste kan gebruiken en onderhouden.

 1. Wat is belangrijk om te weten bij het vervangen van mijn MacBook accu-batterij?
 2. Welke MacBook accu-batterij heb ik precies nodig?
 3. Waar staan deze MacBook accu-batterij specificaties?
 4. Hoe kan ik mijn MacBook accu-batterij het beste gebruiken (opladen)?
 5. Hoe kan ik de levensduur van mijn MacBook accu-batterij vergroten?
 6. Ik berg mijn MacBook vaak voor langere tijd op zonder dat ik deze intensief gebruik. Wat kan ik in dat geval het beste doen met de accu-batterij?
 7. Slijt mijn MacBook accu-batterij ook? Zo ja, kan ik dit tegengaan?
 8. Mijn MacBook accu-batterij werkt niet, kan ik mijn MacBook accu-batterij resetten?
 9. Hoe vervang ik mijn MacBook accu, kan ik deze zelf vervangen?
 10. Welke schroevendraaier heb ik nodig voor het vervangen van mijn MacBook accu?
 11. Kan ik op mijn MacBook werken zonder accu/ batterij?

1. Wat is belangrijk om te weten bij het vervangen van mijn MacBook accu-batterij?

Een Apple Macbook laptop is een kostbaar bezit. Op MacBook-Adapter.nl bent u daarom op het juiste adres. MacBook-Adapter.nl levert uitsluitend veilige accu-batterijen die aan de strengste kwaliteitstesten zijn onderworpen. Neem daarnaast onderstaande punten goed door voordat u tot de aanschaf van een MacBook accu-batterij overgaat.

MacBook Air accu batterij

2. Welke MacBook accu-batterij heb ik precies nodig?

De allereerste check die u moet doen is het vergelijken van de voltage van de vervangende MacBook accu-batterij met uw ‘oude’ MacBook accu-batterij. Dit kan bijvoorbeeld als volgt eruit zien: voltage 10.8 V en een amperage van 5800 mAh. Het voltage mag altijd in principe op een paar decimalen na niet afwijken. Het amperage daarentegen wel en het komt vaak voor dat het amperage gehalte verschilt. Hoe hoger deze amperage waarde, des te langer u op een volgeladen MacBook accu kunt werken.

Welke accu heb ik nodig? 
Lees ook de pagina Welke MacBook heb ik?

3. Waar staan deze MacBook accu-batterij specificaties?

U vindt de specificaties op uw huidige MacBook accu-batterij. Maar als het typenummer van uw MacBook overeenkomt met het typenummer: MacBook accu-batterij, dan bent u ook zeker van de juiste MacBook accu-batterij. Het typenummer op uw MacBook kunt u ook terugvinden op de onderzijde van uw MacBook en begint in de meeste gevallen met de letter A gevolgd door 4 cijfers (bijvoorbeeld: A1234). Maar u kunt ook op uw oude accu-batterij kijken. Gebruik onze zoekfunctie (bovenin) om vervolgens de juiste accu-batterij te vinden.

De volgende vuistregel gaat hier op: zoek altijd eerst naar een A-nummer op uw oude MacBook accu-batterij, wanneer hier een A-nummer (bijvoorbeeld A1322) staat weet je zeker welke MacBook accu-batterij je nodig hebt.

4. Hoe kan ik mijn MacBook accu-batterij het beste gebruiken (opladen)?

MacBook-Adapter.nl levert kwalitatief hoogwaardige Lithium-ion accu-batterijen. Het voordeel van een MacBook Lithium-ion accu-batterij is dat deze in tegenstelling tot de achterhaalde Ni-cad MacBook accu-batterijen op elk moment opgeladen kunnen worden. Geavanceerde chips communiceren met uw MacBook hoe vol deze is. Zodoende zal de MacBook nooit plotseling uit kunnen vallen als gevolg van een lege accu-batterij. Met deze MacBook accu-batterij loopt u dus nooit het risico om niet opgeslagen werk te verliezen.

5. Hoe kan ik de levensduur van mijn MacBook accu-batterij vergroten?

Gebruik een adapter-oplader van hoge kwaliteit

Het is extreem belangrijk om een goede adapter-oplader te gebruiken voor uw MacBook. Aftermarket adapter-opladers kunnen de prestaties van uw MacBook accu-batterij doen afnemen maar sterker nog: ernstige schade toebrengen aan uw MacBook accu-batterij. Op MacBook-Adapter.nl kunt u eenvoudig de bijbehorende MacBook adapter-oplader voor uw MacBook accu-batterij meebestellen. Geef bovenaan bij opties aan dat u deze wilt meebestellen.

Batterij percentage

Om de levensduur van deze MacBook accu-batterij te verhogen is het aan te raden de Macbook accu-batterij niet lang in een lage energiestand (<20%) te laten. Een MacBook accu-batterij kan het beste regelmatig gebruikt worden. Opladen afwisselen met leegladen (door de MacBook te gebruiken zonder netstroom) is bevorderlijk voor de levensduur van uw MacBook accu-batterij op lange termijn.

6. Ik berg mijn MacBook vaak voor langere tijd op zonder dat ik deze intensief gebruik. Wat kan ik in dat geval het beste doen met de accu-batterij?

Mocht u uw MacBook voor een langere aaneengesloten periode niet gebruiken dan is het verstandig uw MacBook accu-batterij niet helemaal vol te laten op 100%. In dit geval kunt u het beste uw MacBook accu-batterij voor ongeveer 50% vol laten.

7. Slijt mijn MacBook accu-batterij ook? Zo ja, kan ik dit tegengaan?

Iedere MacBook accu-batterij is aan slijtage onderhevig. Om de slijtage zoveel mogelijk te beperken kan het helpen om de temperatuur van uw MacBook niet te hoog te laten oplopen. Een hoge bedrijfstemperatuur kan schadelijk zijn voor uw MacBook accu-batterij en MacBook zelf. Een van de meest belangrijke oorzaken:

Stoffige werkomgeving

Zorg ervoor dat de MacBook in een stofvrije omgeving gebruikt wordt. Probeer uw MacBook ook zoveel mogelijk schoon te houden. Met name bij de plaatsen waar de MacBook zijn koeling krijgt (aan de onderzijde van het MacBook beeldscherm).

Vermijd hitte

Laat de MacBook bijvoorbeeld ook niet onnodig in de brandende zon staan of laat uw MacBook niet in een warme auto liggen.

Overbelaste CPU

Een hoge CPU waarde van uw MacBook heeft nadelige gevolgen voor de temperatuur van uw MacBook en daarmee dus ook de temperatuur van uw MacBook accu-batterij.
Blaast de ventilator van uw MacBook bijvoorbeeld constant en bent u geen bijzondere taken aan het verichten of zware programma's aan het draaien op uw MacBook?
Het kan goed zijn dat er een programma op de achtergrond zorgt voor een hoge CPU waarde zonder dat u dat door heeft. Gelukkig is dit makkelijk te controleren door het volgende te doen:

1. Ga rechts boven op uw MacBook naar de zoekfunctie en zoek naar: Activiteitenweergave.
2. U krijgt een overzicht van alle programma's die momenteel op uw MacBook draaien.
3. Kijk naar de kolom CPU en zoek naar hoge CPU waarden van programma's die u momenteel niet gebruikt.
4. Sluit deze programma's af en u zult zien dat uw MacBook het minder zwaar krijgt.

Door bovenstaande punten door te nemen zorgt u ervoor dat de temperatuur van uw MacBook en dus ook uw MacBook accu-batterij niet onnodig hoog oploopt.

8. Mijn MacBook accu-batterij werkt niet, kan ik mijn MacBook accu-batterij resetten?

Wanneer u uw nieuwe MacBook accu-batterij plaatst kan het zijn dat deze niet direct op de juiste manier werkt. Dit kan 4 redenen hebben, probleem in de macbook, probleem in de accu, probleem met de software, slechte pasvorm accu in de macbook of slecht geïnstalleerd zodat connectie wegvalt.

Troubleshooter MacBook accu-batterij

Pasvorm: check dubbel of de accu er wel goed in zit en geen speling heeft.
Helpt dat niet bekijk dan een rapport van de accu om verdere maatregelen vast te stellen (zie hieronder).

Software update: Is uw software up-to-date? Ga via het appletje linksboven dan naar software-update.

Pram reset: Start de computer opnieuw op, zodra je de gong hoort druk je gelijktijdig cmd+alt+p+r in en houd deze ingedrukt totdat de computer 2x opnieuw is gestart, daarna los laten en door laten starten (zorg dat de accu in de computer zit).

Rapport van de accu
Dat doe je door linksboven naar het Appletje te gaan
Klik op over deze mac
Klik op meer info
Klik op voeding of power

Hier vindt u een rapport van het powermanagement. Belangrijke kenmerken zijn hier de conditie van de accu en het aantal cycli. Kunt u niets opmaken uit dit rapport of weet u niet waar u precies op moet letten? Kopieer het rapport (selecteer + cmd + c) en mail het ons. Wij kunnen u vast en zeker verder helpen.

Stap 1

Stap 1

Stap 2

Stap 2

Stap 3

Stap 3

9. Hoe vervang ik mijn MacBook accu, kan ik deze zelf vervangen?

In de meeste gevallen kunt u eenvoudig zelf uw MacBook accu vervangen. Wij leggen op onze HOW-TO MacBook accu-batterij vervangen pagina uit hoe u dit kunt doen.

Bovenstaande informatie is door MacBook-Adapter.nl met grote zorg samengesteld. Onze kennis en ervaring op het gebied van MacBook accu-batterijen delen wij graag met u. Mocht u met aanvullende vragen hebben over MacBook accu-batterijen, neem dan gerust even contact op met onze klantenservice.

Veel gestelde vragen en overige informatie

Neem ook gerust even een kijkje op de FAQ pagina, deze staat boordevol informatie omtrent de werking van de MacBook adapter. U treft hier ook achtergrond informatie over de verschillende modellen voor verschillende MacBook (pro) laptops door de jaren heen.

Hoe vervang ik mijn macbook accu batterij? Troubleshooter Welke MacBook heb ik? Hoeveel inch is mijn MacBook? Veelgestelde vragen MagSafe oplader MacBook Connector MacBook oplader FAQ Connector MacBook oplader MagSafe 2 FAQ Over ons