Voordelige verzending Snel geleverd Klanten geven ons een 8.7 085 303 48 52

FAQ MacBook adapters

Op deze pagina vindt u een overzicht met de meeste gestelde vragen over de MacBook adapters/ opladers. Hier vindt u alles wat u moet weten over MacBook adapter-opladers. Hoe u MacBook adapter-opladers het beste kunt gebruiken. Wat de verschillen tussen de verschillende magsafe adapter-opladers zijn (het verschil tussen de magsafe 1 en de magsafe 2 adapter-oplader). Wat u juist wel en juist niet kunt doen om de levensduur van de MacBook adapter-oplader te vergroten, maar ook hoe de MacBook adapter-oplader precies werkt.

Problemen

  1. Mijn MacBook adapter-oplader wordt erg heet tijdens het opladen, hoe kan dat?
  2. Mijn MacBook adapter-oplader gaat snel kapot, hoe kan ik dat voorkomen?
  3. Mijn MacBook oplader laadt soms wel en soms niet op, hoe kan dat?
  4. De gevolgen van een vervuilde connector poort
Hoe vervang ik mijn macbook accu batterij? Troubleshooter Welke MacBook heb ik? Hoeveel inch is mijn MacBook? Veelgestelde vragen MagSafe oplader MacBook Connector MacBook oplader FAQ Connector MacBook oplader MagSafe 2 FAQ Over ons


Wat kenmerkt de Apple MacBook Magsafe adapters?

MagSafe is een adapter voor de Apple MacBook die voorzien is van een magnetische connector. Het mooie van deze magnetische Magsafe connector is dat deze losschiet als u per ongeluk struikelt over het snoer. Bij andere laptops komt er erg veel druk te staan op de connectors waardoor deze kunnen breken. Daarnaast zou je het risico lopen dat de AC input van de laptop onherstelbaar beschadigd raakt. Apple heeft met de Magsafe magnetische connector een oplossing op dit probleem gevonden.
 
Magentische connector

Hoe werkt het led indicatie lampje van de Magsafe adapter?

De magsafe adpaters van MacBook-Adapter.nl zijn ook voorzien van deze magnetische connector. Daarnaast geeft het indicatielampje aan in welke laad-status de batterij zich bevindt. Dit led lampje wordt groen bij een volle batterij en oranje bij een lege/ bijna volle batterij. Het indicatie lampje bevindt zich aan de onderzijde en bovenzijde van de connector. 

De connector heeft in principe geen boven en onderzijde en past daarom op elke manier.
 
Groene led magsafe

Hoe werkt de 5 pins connector van de MacBook adapter precies?

Zowel de eerse, tweede en derde generatie Magsafe adapters zijn voorzien van een 5 pins magnetische connector.

Elke pin heeft een andere functie. Binnenste lange pin heeft een continu stroom voltage van V+ (16.5 Volt DC). Als de MacBook niet aan het opladen is dan levert deze pin 6.86 Volt DC.
In de oplaad-status levert deze pin 16.5 Volt DC. De binnenste kleine pin regelt de laad-status voor de led indicatie verlichting.
 
Connector pinnen

Hoe kan ik mijn MacBook adapter het beste bewaren/ oprollen?

Het juist oprollen van het MacBook adapter snoer voorkomt veel ellende.

De adapter-oplader gaat hierdoor langer mee, doordat de zwakke punten van het snoer zodoende het minst belast worden. Op MacBook adapter-opladers zitten 2 clips waar u het snoer omheen kunt rollen. Echter is het niet aan te raden deze te gebruiken. Er komt namelijk te veel druk op het snoer te staan met als gevolg dat deze breekt (binnen in of helemaal). Rol uw snoer dan ook zo losjes mogelijk op! Daarnaast: til de adapter-oplader nooit op aan het snoer wanneer deze op de grond ligt! Maar pak de adapter-oplader gewoon op bij de witte omhuizing.
 
Oprollen kabels

De 3 verschillende generaties Magsafe connectors

Door de jaren heen zijn er inmiddels 3 verschillende Magsafe adapters en verschillende Magsafe connectors op de markt gebracht.

Verschillende MagSafe opladers

Eerste generatie Magsafe 1 connector

De eerste generatie Magsafe connector wordt ook wel de T-tip genoemd.
Deze tip is wit van kleur en blokvormig. Deze T-tip is onder andere gebruikt op de MacBook adapters en de MacBook Pro adapters.

Tweede generatie Magsafe 1 connector

De adapters van MacBook-Adapter.nl zijn nagenoeg allemaal voorzien van de tweede generatie connector. Deze connector wordt ook wel de L-tip genoemd. De magenetische L-tip is alluminium kleurig en ook voorzien van de indicatie ledverlichting. Deze L-tip is onder andere te vinden op de MacBook adapter, MacBook Pro adapter en de MacBook Air adapter.

Derde generatie “Magsafe 2” connector

Hieronder ziet u goed het verschil tussen de Magsafe 1 en magsafe 2 connector.

Verschil

Op 11 juni 2012 werd de nieuwere Magsafe 2 connector geintroduceerd op Apple’s “Worldwide Developers Coference”. Deze derde generatie Magsafe connector is dunner dan voorgaande Magsafe connectors (eerste en tweede generatie), maar ook breder. Om deze reden kan de Magsafe eerste generatie en de Magsafe tweede generatie niet worden gebruikt voor de MacBooks die origineel worden geleverd met Magsafe 2 connector. Dit zijn de volgende MacBooks: 

MacBook Pro 15” inch met Retina display, de modellen vanaf “Mid-2012”.

Welke dit precies zijn kunt u vinden de overzicht pagina: “MacBooks uit 2012”. Let hier goed op als u uw MacBook adapter met Magsafe 2 connector nodig hebt.

Kan de nieuwe connector (L-tip) ook op mijn macBook met oude connector (T-tip) gebruikt worden?

Eerste connector = Tweede connector

Goed om te weten: de tweede generatie past ook op alle MacBooks die origineel geleverd warden met een Tip (eerste generatie Magsafe connector). Heeft u dus nu een kapotte adapter met een T-tip (witte/ blokvormige connector)? U kunt met een gerust hart uw MacBook adapter met tweede generatie connector bestellen op MacBook-Adapter.nl! 

Kan ik mijn Magsafe 1 adapter-oplader gebruiken als Magsafe 2 adapter-oplader?

Ja, het is mogelijk de Magsafe 1 adapter-oplader met T-tip of L-tip om te bouwen tot een Magsafe 2 adapter-oplader. De adapter-opladers zelf zijn intern niet veranderd, het enige dat Apple heeft veranderd vanaf 2012 zijn de connectors. Apple heeft voor de MacBook Pro 15 inch, de MacBook Pro 17 inch en de MacBook Air een nieuwere connector uitgebracht; de Magsafe 2 connector. Hierboven staat uitgelegd wat het verschil tussen beide is. 

Converter van Magsafe 1 naar Magsafe 2
Maar om even op de vraag terug te komen; het is dus mogelijk je 'oude' MacBook adapter-oplader te gebruiken op een nieuwere MacBook met Magsafe 2 aansluiting. Je hebt hiervoor een Magsafe 1-2 converter nodig welke je hier kan bestellen in onze shop. Denk erom dat het aantal watt van uw oude MacBook adapter-oplader overeenkomt met de benodigde wattage van uw nieuwe MacBook met een Magsafe 2 aansluiting!
 
Hoe werkt de Magsafe 1-2 converter precies?
U klikt de magnetische converter op uw 'oude' t-tip (witte blokje) of op de 'oude' L-tip en sluit dit geheel vervolgens weer aan op uw MacBook. Zie hieronder een voorbeeld: links de T-tip, in het midden de L-tip en rechts de aansluiting op de MacBook.
Converter
 

 Komt u er niet helemaal uit? Geen probleem, wij adviseren u graag als u even contact met ons opneemt.

Zijn de adapters van MacBook-Adapter.nl origineel?

De adapters van MacBook-Adapter.nl zijn bijna niet van origineel te onderscheiden. Onze adapters zijn van hoge kwaliteit en daarom een perfect alternatief voor de kostbare originele adapters van Apple. MacBook-Adapter.nl staat garant voor de kwaliteit van haar adapters en krijgt daarom 1 jaar volledige garantie. Lees hier meer over de 1 jaar garantie van MacBook-Adapter.nl.

Klantenservice

Mocht u desondanks met vragen blijven zitten, neem dan gerust even contact op met onze klantenservice.